Zimske ideje za zabave v restavraciji ali v baru

Zimske ideje za zabave v restavraciji ali v baru

Izkoristite miren zimski čas in privoščite svojim gostom posebno zimsko doživetje v restavraciji ali baru. Zunaj je hladno, temperature na termometru padajo in skupaj z njimi gre navzdol tudi naše razpoloženje in motivacija. Krajši zimski dnevi in ​​dolge noči po koncu praznikov se zdijo kot večnost in zaradi pomanjkanja energije in motivacije mnogi preživljajo čas med svojimi štirimi stenami, čakajoč na jasne in sončne dneve.

Tudi za gostince ta čas po praznikih ni ravno obsijan s soncem. Večina jih ve, da v tem obdobju ni za pričakovati nadpovprečnega dnevnega prometa, čeprav bi radi videli vsaj nekaj evrov več v blagajni po dnevnem zaključku. Vi kot gostinec morate biti pripravljeni na “tihi čas” in v tem obdobju za svoje goste pripravite nekaj, kar niti sami ne pričakujejo.

Privabite svoje potencialne goste iz toplih domov in jim ponudite posebno zimsko ponudbo!

Gostom ponudite zimske specialitete v zimskem okolju in zimsko zabavo.

Strateško načrtovana zimska zabava v restavraciji je lahko pravi hit.

Morda mislite, da zimska zabava ni najbolj primerna za vaš prostor, če se ne nahajate ob kakšnem zasneženem smučišču, vendar se motite. Z nekaj dobrimi idejami lahko vsak lastnik restavracije ali bara svoj objekt pretvori v mali zimski raj, s polno gosti, ki si želijo nekaj “toplote” v teh hladnih dneh. Prekinite monotonost zime v restavraciji ali baru, upoštevajte nasvete, ki jih imamo za vas in dobro pomislite, kaj bi najbolje ustrezalo vašim gostom.

Idej za zimsko zabavo v restavraciji ali v baru je veliko, nam so se zdele najbolj zanimive naslednje:

coctail

  • Après-ski (fr.) zabava = zabava ”po koncu smuke”

Pomislite malo, koliko vaših gostov si ne more privoščiti dragega zimovanja v kakšnem smučarskem središču. Tam namreč prirejajo najboljše apres-ski zabave. Apres-ski zabave se običajno organizirajo v restavracijah, barih in kočah na gorskih smučiščih. Ljudje – turisti ponavadi takoj po smučanju, sankanju, drsanju v smučarskih kombinezonih pridejo na takšno zabavo. Na teh zabavah se popije tudi veliko alkohola. Na dobro smuko se bodo morali vaši gostje odpeljati malo dlje, apres-ski zabavo pa imajo lahko po novem kar v vašem lokalu.

Okrepite si zaloge alkohola, okrasite lokal z zimsko dekoracijo in priskrbite si odlično glasbo in vaši gostje bodo zares dobili občutek, da so na smučišču. Dekoracija restavracije ali bara za super apres-ski zabavo mora biti “ledena”. Ledeni kristali v razpršilu bodo naredili vtis zamrznenega ambienta, umetne snežinke in ledene sveče pa bodo dale piko na i zimski atmosferi. Dobro kuhano vino na zabavi ne sme manjkati. Da bo zabava res pravo doživetje, poleg alkohola svojim gostom ponudite tudi dobro hrano. Toplim zimskim enolončnicam ali gostim kremnim juham se nihče ne more upreti v teh hladnih dneh. Naj postanejo del vaše après-ski ponudbe. Če ima vaša restavracija vrt ali teraso, kjer je mogoče zakuriti žar, to obvezno izkoristite. Mimoidoči zagotovo ne bodo ostali ravnodušni ob vonju po kuhanem vinu in po klobasah z žara.

Na takšnih zabavah so priljubljene tudi promocije novih pijač. Svoje dobavitelje obvestite o načrtovanem dogodku in se dogovorite za morebitno promocijo s hostesami.

party

  • Poletna zabava sredi zime

Poletna zabava v vaši restavraciji ali baru sredi zime je lahko pravi hit! Ljudje imajo radi poletje in vse ostalo, kar spada zraven. Zakaj ne bi svojim gostom pričarali poletne zabave kar sredi zime? Nekaj umetnih palm, napihljivi bazenčki z mivko, s školjkami, senčnik, žoga za plažo,… Primerno dekoracijo za vaš prostor najdete v specializiranih trgovinah, preko eBaya in podobnih spletnih trgovinah. Lahko pa ste ustvarjalni in prepustite svoji domišljiji prosto pot.

Odvisno od vrste gostinskega objekta, lahko izbirate med na primer italijansko ali pa romantično karibsko zabavo.

Pri poletni zabavi je bistveno, da smo pozorni na glasbo. Poletna glasba mora vabiti vaše goste na plesišče. Zato naj DJ pripravi lanskoletne poletne glasbene hite. Barviti okusni koktajli kot Aperol Spritz, Caipirinha ali Sex on the beach, ki nas spominjajo na poletje ponudite svojim gostom po akcijskih cenah.

mojito

Predlagamo, da za tako zabavo najamete profesionalnega barmana, coctail mojstra, ki bo za posebnim šankom pripravljal specialitete za vaše goste. Dovolj je že pogled na barmana, ko pripravlja coctaile in pozitivno vzdušje je zagotovljeno.

Svojim gostom nevsiljivo predlagajte tudi dress code, poletna oblačila in ne pozabite tudi na ustrezne kostume za osebje. Seveda morate ob tem zagotoviti, da bo v prostoru dovolj toplo, da se bodo gostje prijetno počutili.

karibska zabava

  • Karibska noč

Za dobrodošlico svojim gostom ob prihodu okoli vratu obesite cvetni venček, da bodo takoj dobili občutek, da so stopili na karibski otok. Nekaj eksotičnega cvetja, malo bele mivke, školjk in palm ter primerna glasba bodo vaš lokal spremenili v pravo malo tropsko zabavo sredi zime.

Piña Colada, Cuba Libre in Mojito so coctaili, ki najbolj asociirajo na tak tropski raj, zato jih obvezno vključite v svojo ponudbo.

Pri načrtovanju zabav ne smete pozabiti na marketing, zato naredite reklamo z vsemi ustreznimi načini:

  1. Delitev letakov.
  2. Emaile in obvestila obvezno vključite v marketing vaše restavracije ali bara in s tem izboljšajte svoje poslovanje tudi v zimski sezoni. S ”privlačnim” emailom, ki naj vključuje slike in obvezne akcije boste zagotovo pritegnili tudi nove goste.
  3. Spletno stran svojega lokala maksimalno izkoristite. Ponudite strankam online rezervacijo. Pomembno je, da novosti ustrezno ažurirate, saj preko 70% ljudi med 25 in 45 letom novo restavracijo obišče na podlagi predhodnega ogleda internetne strani.
  4. Reklamni napis na stojalu pred vhodnimi vrati restavracije ali bara kreativno opremite s kakšno posrečeno besedno zvezo, tako bodo gostje začutili vibracijo pozitivnega vzdušja in dobre volje v vašem lokalu.
  5. Izkoristite socialna omrežja kot so Facebook, Twitter, Instagram, Google +,…