Uporabljajte mobilno naročanje in zvišajte hitrost menjave gostov za mizami za 20%

Cilj vsakega gostinca je omogočiti sprejem kar največjega števila gostov v času t.i. “Rush hour” - obdobja z največjim obiskom in seveda omogočiti izmenjavo kar največjega števila gostov pri mizi v času teh nekaj ur. S tem pa se ne zmanjšati udobje in gostje morajo oditi zadovoljni, brez občutka, da jih preganjamo. Kako to doseči??

Uporabljajte mobilno naročanje in zvišajte hitrost menjave gostov za mizami za 20%

Optimizirajte čas izmenjave gostov za mizo -

brez vznemirjanja gostov.

Edino možnost za povečanje produktivnosti na katero gostinec lahko vpliva v tem časovnem obdobju, je vpliv na čas od sprejema naročila do trenutka, ko je gostu naročena jed oziroma pijača postrežena na mizo.

Ob hitrem in učinkovitem delu kuhinje je potrebno zmanjšati število hodov natakarjev od gosta do blagajne, število in čas vnosa oz. prepisovanja naročil in čas ter število hodov v kuhinjo, kot tudi preprečiti, da natakar prevzame 4-5 naročil pri različnih mizah in potem vse naenkrat posreduje v kuhinjo.

Mobilno naročanje vam pomaga, da povečate hitrost izmenjave gostov pri mizah

Natakarji uporabljajo za delo tablične računalnike za prevzem in vnos naročil in naročilo istočasno, ko ga prejmejo od gosta pošljejo tudi v kuhinjo/točilni pult s pomočjo WiFi povezave.

Mobilno naročanje vam pomaga, da povečate hitrost izmenjave gostov pri mizah

Seveda...

v mobilnem načinu dela s tabličnimi računalniki natakarji lahko uporabljajo prav vse funkcije kot tudi v glavni aplikaciji kot so na primer:

Dodatni načini plačil

Dodatni načini plačil

Ne glede na to ali gre za kreditno kartico, kupon ali kaj drugega. Račun se bo lahko izdal ne glede na način plačila, s katerim želi plačati gost.

Izpis naročil za točilni pult

Izpis naročil za točilni pult

Olajšajte sprejem skupnih naročil točilnemu pultu z samo enim blokom na katerem bodo že skupno prikazani vsi naročila enega ali več artiklov

Delo po mizah

Delo po mizah

Nujen način dela v nekaterih lokalih je delo po mizah in tablično poslovanje vam omogoča, da s takim načinom dela pridobite na hitrosti.

Odobritev popusta na račun

Odobritev popusta na račun

Z lahkoto dodelite popust na skupni račun in ga povežite z načinom plačila, s katerim gost želi plačati.

Opombe za kuhinjo

Opombe za kuhinjo

Z lahkoto obvestite kuhinjo na kakšen način gost želi pripravo določen jedi, z enostavnim klikom in pošiljanjem takšne opombe za kuhinjo.

Delitev računov

Delitev računov

Hitro, točno in brez dolgotrajnega računanja in napaka razdelite skupni račun na več posameznih računov, če želi vsak gost plačati svoj del skupnega naročila.

Pri nas se je čas od sprejema naročila do serviranja jedi skrajšal za 50% s pomočjo dela s tabličnimi računalniki

damir sekulic

V toku poletja je v našem lokalu promet veliko večji, kot v zimskem času in takrat je zelo pomembno zagotoviti hiter prenos naročil od gosta do kuhinje oz. točilnega pulta, saj sicer prihaja do zastojev, napak in nezadovoljstva tako gostov kot osebja.

Rešitev s tabličnimi računalniki je izvrstna rešitev takšnega problema, natakar naročilo, ki ga je prejel od gosta v istem trenutku, brez dodatnega dela in napak takoj pošlje v kuhinjo in kuhinja lahko začne takoj delati na tem naročilu, brez da bi bilo potrebno čakati, da natakar postreže še ostale goste in pride do pulta in prepiše naročilo. To pomeni ogromno prihranka časa in prihranjeno nam je ogromno nesporazumov med naročanjem in s tem seveda bolj zadovoljni gostje.

To tudi zelo zmanjšuje “pritisk” velikega števila istočasnih naročil prispelih v kuhinjo in izredno olajša izdajo pripravljenih naročil. Naredili smo tudi manjšo analizo… povprečen čas postrežbe s “starim sistemom” (brez tabličnih računalnikov) je bil med 20 do 30 minutami – z uporabo tabličnih računalnikov za sprejem in pošiljanje naročil se je ta čas skrajšal na 10 do 15 minut. Tudi “starejši” natakarji nimajo težav z navajanjem na novo tehnologijo – še več, v času zimske sezone smo hoteli zmanjšati tablično poslovanje, toda le ti so zahtevali, da ostane, saj jim je tako mnogo lažje in bolj funkcionalno :)

 

Damir Sekulić – FIFE

Uporabljajte mobilno naročanje in zvišajte hitrost izmenjave gostovo za mizami za 20%

Ne izgubljate prihodkov po nepotrebnem!