Delo s tabličnimi računalniki in kuhinjskim displayem poveča hitrost izmenjave gostov pri mizah za 20%

Cilj vsakega gostinca je omogočiti sprejem čim večjega števila gostov v najbolj obiskanem terminu “Rush time” in zagotoviti čim hitrejšo izmenjavo zadovoljno postreženih gostov v tem času. Edino pravilno povečanje produktivnosti na katerega gostinec vpliva v tem časovnem obdobju, je racionalizacija časa od trenutka sprejema naročila, do postrežbe jedi in pijače na mizo gostov. Rešitev […]

preberi več

Samo z natančnimi normativi imate lahko natančno stanje v skladišču

Ena od najpomembnejših postavk v gostinstvu je natančna opredelitev normativov. Normativi so recept, po katerem pripravite neko hrano ali pijačo. Z natančno vnesenimi merami sestavin neke hrane ali pijače nadzorujemo svoje poslovanje preko porabe in trenutnega stanja v skladišču. Brez natančno vnesenih normativov ne moremo imeti točnih informacij o poslovanju, zato je to pogoj za […]

preberi več

Program mora pri zamenjavi priloge odstraniti blago iz skladišča

Gostje pogosto spreminjajo predlagane priloge iz menija in želijo posebno pripravo nekaterih jedi. Brez te možnosti v programu bi moral natakar vsakič hoditi v bar ali kuhinjo in pojasnjevati, kaj stranka želi. Za gostinca to pomeni nepotrebna izguba časa zaposlenih in nenazadnje dobička. Z možnostjo direktnega sporočila baru ali kuhinji o menjavi prilog ali načina […]

preberi več

Hitro izdajanje računov povečuje produktivnost tudi do 50%

Enostavno izdajanje računov preko programske opreme povečuje hitrost storitve in izpolnjuje prepisane zakone. Na ta način se poveča hitrost storitve tudi do 50%. Investicija v opremo je enkratni strošek opreme. Prav tako je pomembno, da je usposabljanje osebja za novo programsko opremo enostavno, da ne bi po nepotrebnem zapravljali svojega časa. Nasvet: Vsak natakar ima […]

preberi več